Министърът на електронното управление Божидар Божанов свиква днес извънредно заседание на

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов свиква днес извънредно заседание на
Коментари Харесай

Свикват извънредно заседание на Съвета по киберсигурността

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов  привиква през днешния ден изключително съвещание на Съвета по киберсигурността към Министерски съвет. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на електронното ръководство. 

На съвещанието ще бъде разисквана настоящата обстановка и съществуващите закани за киберсигурността в страната , както и ще бъдат набелязани ограничения за повишение на киберсигурността и реакция при киберзаплаха или зародили киберинциденти, застрашаващи националната сигурност. 

Това е първото съвещание на Съвета, откогато министър Божанов пое председателството му, след гласувана от Народното събрание корекция в Закона за електронно ръководство през февруари т. г. 

Съветът по киберсигурността е съвещателен орган , който проучва трендовете на киберзаплахите, рисковете, методите за противопоставяне и за развиването на нужния потенциал, целите за построяването и развиването на човешки, софтуерни, инфраструктурни, финансови и организационни съставни елементи и при нужда предлага решения и дейности във връзка с тях. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР